Omletă dietetică

omleta dietetica jpg

Vă plac omletele? Iată cum poți face o omletă ditetică.

Ingrediente

3 albușuri +1 ou întreg

50 g piept de curcan slab

30 g mozzarella cu conținut redus de grăsimi

pătrunjel proaspăt

1 roșie

salată verde

sare și piper, după gust

ulei de măsline

Mod de preparare

Într-un castron, bați bine oul cu albușurile și pătrunjelul tocat, condimentezi cu sare și puțin piper.

Încălzeșți o tigaie antiaderentă la foc mediu și o ungi cu o cantitate mică de ulei de măsline, adaugi pieptul de curcan tocat, îl călești 3-4 minute, apoi torni ouăle bătute.

Lași pe foc fără a amesteca până când marginile încep să se întărească. Presari brânza, uniform, pe jumătate din omletă, îndoi cu grijă cealaltă jumătate a omletei peste jumătatea acoperită cu brânză, folosind o spatulă.

Apeși ușor pentru a ajuta brânza să se topească. Continui să gătești încă un minut sau două, până când omleta este complet coaptă.

Glisezi omleta pe un farfurie, decorată cu roșii și salată verde.