Omletă dietetică
Vă plac omletele? Iată cum poți face o omletă ditetică.
Ingrediente
3 albușuri +1 ou întreg
50 g piept de curcan slab
30 g mozzarella cu conținut redus de grăsimi
pătrunjel proaspăt
1 roșie
salată verde
sare și piper, după gust
ulei de măsline
Mod de preparare
Într-un castron, bați bine oul cu albușurile și pătrunjelul tocat, condimentezi cu sare și puțin piper.
Încălzeșți o tigaie antiaderentă la foc mediu și o ungi cu o cantitate mică de ulei de măsline, adaugi pieptul de curcan tocat, îl călești 3-4 minute, apoi torni ouăle bătute.
Lași pe foc fără a amesteca până când marginile încep să se întărească. Presari brânza, uniform, pe jumătate din omletă, îndoi cu grijă cealaltă jumătate a omletei peste jumătatea acoperită cu brânză, folosind o spatulă.
Apeși ușor pentru a ajuta brânza să se topească. Continui să gătești încă un minut sau două, până când omleta este complet coaptă.
Glisezi omleta pe un farfurie, decorată cu roșii și salată verde.