Orez cu lapte şi migdale

Tot timpul spun despre orezul cu lapte şi migdale că este desertul copilăriei mele. Evident, nu avea pe vremea aceea şi migdale, dar avea o aromă specifică anilor aceia a bucătăriei bunicii mele. Sperăm că v-am făcut şi vouă o bucurie! Mai ales că este bun şi pentru lipsa de calciu!
Ingrediente pentru orez cu lapte şi migdale
5-6 linguri orez 2 căni lapte 2 linguri migdale crude 2 linguri zahăr 1 esenţă de vanilie coajă de lămâie
5 migdale
3-4 sâmburi fistic
Mod de preparare pentru orez cu lapte şi migdale
Pui laptele la fiert şi când dă în clocot adaugi orezul spălat bine şi un praf de sare. Laşi să fiarbă, amestecând din când în când. Când orezul este fiert, pasezi totul şi aşezi vasul din nou pe foc, amestecând continuu. Adaugi în crema obţinută migdalele măcinate şi coaja rasă de lămâie. După ce a dat în clocot, pui zahărul şi esenţa de vanilie şi dai vasul
deoparte. Laşi desertul să se răcească 5 minute, apoi îl decorezi cu migdale şi cu fistic proaspăt măcinat.