Orez cu lapte şi stafide (rinichi)

orez lapte caise gluten jpeg

Pentru cei care suferă de boli de rinichi, acest desert este perfect. Şi este şi foarte uşor de preparat.

Ingrediente

1 l lapte 1 cană de orez cu bobul rotund 1 ou 2 linguri stafide (opţional) 1 praf de sare 1 baton scorţişoară ½ linguriţă scorţişoară

Preparare

Speli orezul în mai multe ape reci, îl opăreşti cinci minute în apă clocotită şi îl strecori. Adaugi laptele, un praf de sare şi îl laşi să fiarbă, la foc mic, până când bobul începe să se umfle. Adaugi stafidele (opţional), batonul de scorţişoară şi laşi să mai fiarbă 10 minute, amestecând mereu să nu se prindă la fundul ­vasului. Când bobul ­este bine pătruns şi laptele a fost absorbit, laşi focul foarte mic. Baţi oul ­într-un castron separat, a­dau­gi peste el câteva linguri de orez fierbinte, amesteci şi apoi torni în vasul cu orez şi amesteci bine. Laşi pe foc încă trei minute. Scoţi deoparte batonul de scorţişoară. Serveşti desertul în castronele individuale, garnisit cu scorţişoară măcinată.