Orez cu linte, mazăre, spanac şi caju (pentru deficit de fier)

orez spanac  deficit fier jpeg

Să nu mănânci carne la o masă o dată pe săptămână este foarte bine pentru tine, dar această reţetă îţi dă şi mai multe motive să devii vegetarian. sau măcar să mănânci mai puţină carne. Este foarte sănătoasă, gustoasă şi deloc scumpă.

Ingrediente

500 ml apă fiartă 1 cub supă concentrată 1 lingură ulei de măsline 1 ceapă, tocată 2 căţei usturoi, pisaţi 1 ardei iute, curăţat de seminţe şi tocat 2 cm de rădăcină de ghimbir răzuit 1 linguriţă garam masala 200 g orez basmati 150 g mazăre 400 g linte fiartă 1/4 cană stafide 2-3 mâini spanac 45 g caju coriandru proaspăt

Mod de preparare

Dizolv cubul de supă în apa fierbinte într-un vas. Încingi uleiul într-o cratiţă. Căleşti ceapa, amestecând din când în când, timp de 5 minute sau până când se înmoaie. Adaugi usturoiul, ardeiul iute, ghimbirul şi garam masala. Laşi 2 minute pe foc şi amesteci. Adaugi orezul fiert şi amesteci iar. Adaugi supa şi laşi la fiert la foc mic. Acoperi cu capac. După 10-12 minutepui mazărea, lintea şi stafidele. Dai deoparte, acoperit, timp de 10 minute sau până când lichidul este absorbit. Adaugi spanacul şi amesteci. Pui deasupra caju şi coriandru.

sursa: http://www.taste.com.au