Orez cu pesto şi ardei copţi, pentru afecţiuni ale inimii

Este una dintre reţetele specifice bucătăriei mediteraneene, recomnadată pentru cei care au tensiune mare.
Ingrediente
3 ardei graşi 1 1/2 cană orez Arborio 1 lingură ulei 4 căţei usturoi ½ cană muguri de pin 2 căni frunze de spanac (proaspăt sau congelat) ½ cană măsline negre, de preferat calamata ½ cană măsline verzi 2 linguri pesto 1 roşie tocată piper
Mod de preparare
Curăţă ardeii de seminţe şi cotoare, taie în 4 pe lungime şi pune-i în cuptor. Îi cureţi de coajă când s-au copt şi tai în fâşii.
Fierbe 3 litri de apă, adaugă sare, orezeul şi amestecă de mai multe ori. Îi ia cam 12-15 minute să se facă. Scurge bine şi transferă-l într-un bol.
Încinge uleiul într-o tigaie mare, adaugă usturoiul şi lasă pe foc, amestecând constant, timp de 2 minute. Adaugă mugurii de pin, frunzele de spanac, ardeii, pesto şi mai lasă pe foc câteva minute. Apoi pune orezul, sare, piper, amestecă şi mai lasă 2 minute.
sursa: http://foods-that-lowerbloodpressure.com