Ouă florentine la cuptor

oua florentine jpeg

O combinaţie delicioasă de ouă cu spanac, la cuptor, care va fi pe placul întregii familii.

Ingrediente

1 felie de pâine mare, tăiată cubuleţe 3 linguri ulei 2 linguriţe cimbru 2 căţei de usturoi 1 ceapă 150 g spanac 4 ouă 120 g smântână 1 linguriţă tarhon, opţional nucşoară, după gust sare piper

Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul la 190 °C. Rumeneşti într-o tigaie, în puţin ulei încins, cubuleţele de pâine, până devin crocante. Le condimentezi cu puţin cimbru, sare şi piper, după gust. Le scoţi pe o farfurie.

În aceeaşi tigaie, căleşti ceapa tocată şi usturoiul pisat, 1-2 minute. Adaugi spanacul. Amesteci până se înmoaie. Sărezi, după gust. Aşezi amestecul într-un vas termorezistent. Creezi 4 spaţii pentru ouă, apoi le spargi în fiecare formă. Torni smântâna pe marginile ochiurilor. Presari tarhonul şi nucşoara. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Dai la cuptor 15 minute. Serveşti cu crutoane.

Sursa https://theviewfromgreatisland.com