Ouă umplute
Acest desert de Paște este potrivit și pentru cei care nu consumă zahăr sau țin diete.
Ingrediente
100 g ciocolată albă fără zahăr, topită
50 g alune de pădure măcinate
50 g unt de cacao
1/2 linguriță extract de vanilie
alune de pădure, pentru decor
formă de ou de ciocolată, fără zahăr
Mod de preparare
Amesteci ciocolata topită cu untul de cacao până când obții o compoziție omogenă. Adaugi alunele de pădure măcinate și extractul de vanilie în compoziția de ciocolată și amesteci bine pentru a combina toate ingredientele.
Torni amestecul în formele de ou de ciocolată, umplându-le pe jumătate. Pui formele în congelator și le lași 20-30 de minute sau până când amestecul devine
solid. Umpli cu restul de amestec de ciocolată fiecare formă cu un poș. Introduci formele din nou în congelator, până când ciocolata este complet solidificată. După ce ouăle de ciocolată sunt întărite, le scoți din forme și le decorezi cu alune de pădure întregi.