Pâinici cu seminţe

Home Made Buns jpeg

Pâinici cu seminţe

Prepară în casă o reţetă simplă şi gustoasă de pâinici cu seminţe. Dacă nu ai sucitor pentru întins aluatul, poţi folosi o sticlă plină cu apă călduţă, peste care presari puţină făină, pentru a se înmuia mai repede coca.

Ingrediente

420 g făină de grâu 12 linguri făină de porumb 6 linguri ulei 400 ml apă 7 g drojdie uscată 1 linguriţă zahăr 2 linguriţe sare seminţe de susan seminţe de in seminţe de mac seminţe de chimen 2 gălbenuşuri, pentru uns

Mod de preparare - Pâinici cu seminţe

Amesteci apa călduţă cu drojdia, zahărul şi 5 linguri de făină de porumb. Laşi amestecul deoparte 15 minute. Ulterior, combini maiaua obţinută cu făina cernută, restul de făină de porumb, sarea şi uleiul. Frămânţi până obţii un aluat moale şi elastic. Îl acoperi şi-l laşi la loc cald o oră. Împarţi aluatul în 12 părţi egale.

Fiecare bucată o modelezi fie sub formă de chiflă, fie sub formă de pâine împletită şi le aşezi pe o tavă tapetată. Le acoperi cu un prosop 30 de minute. Ulterior, le ungi cu gălbenuşurile bătute şi le presari cu seminţe. Coci pâinicile 30 de minute la 180 °C, apoi 10-15 minute la 210 °C, până se rumenesc frumos.