Panna cotta cu piure de kiwi
Există şi deserturi dietetice mai puţin dulci, dar foarte gustoase, aşa cum este panna cotta cu kiwi.
Ingrediente
400 ml smântână vegetală pentru frișcă
300 g iaurt degresat
2 plicuri gelatină
30 g îndulcitor stevia
1 linguriță extract de vanilie
Pentru sos:
3 kiwi bine coapte
5 g îndulcitor stevia
alune, pentru decor
Mod de preparare
Dizolvi gelatina în 50 ml de apă rece. Pui smântâna într-un vas cu îndulcitorul și cu extractul de vanilie și lași la foc mic, până când dă în clocot. Dai deoparte, adaugi gelatina și amesteci până se dizolvă. Lași la răcit, apoi încorporezi iaurtul. Răstorni compoziția în cupe și le dai la frigider 3-4 ore.
Între timp, cureți kiwi de coajă, le pasezi într-un blender până obții un piure pe care-l pui într-un vas, adaugi îndulcitorul și lași pe foc să dea în câteva clocote, apoi dai la răcit.
Adaugi piureul de kiwi în cupe și decorezi cu alune sau după imaginație.