Paste cu brânză şi broccoli la cuptor (pentru inimă)
![paste cu branza si broccoli la cuptor jpeg](https://cdn.adh.reperio.news/image-9/956e18f0-f61e-4f4d-81f0-5661dbc2bf08/index.jpeg?p=a%3D1%26co%3D1.05%26w%3D500%26h%3D667%26q%3D91%26r%3Dcontain%26f%3Dwebp)
Această mâncare este şi sănătoasă şi delicioasă! Atât de delicioasă încât o să fie greu să te abţii de la a linge castronul!
Ingrediente (6 porţii)
350 g tăiţei cu ou 350 g bucheţele broccoli congelat 2 linguri unt 1/4 cană ceapă, tocată 1/4 cană făină integrală 2 căni lapte sare piper 1 cană supă de pui sau de legume 1 cană brânză cheddar răzuită 1/8 cană parmezan răzuit 1/4 cană pesmet
Mod de preparare
Încingi cuptorul şi ungi o tavă cu ulei, apoi o dai deoparte. fierbi pastele şi broccoli împreună într-o oală mare cu apă şi puţină sare, astfel încât să fie al dente. Le scurgi.
Într-o tigaie mare, topeşti untul. Adaugi ceapa şi laşi la foc mic cam 2 minute. Adaugi făina şi mai laşi 1 minut pe foc până se amestecă bine. Adaugi laptele şi supa şi dai focul puţin mai mare până când începe să fiarbă. Laşi 5 minute sau până sosul se mai îngroaşă. Amesteci mereu şi asezonezi cu sare şi piper.
Odată ce sosul s-a îngroşat, dai la o parte de pe foc, adaugi brânza cheddar şi amesteci până se topeşte. Apoi, pui pastele şi broccoli şi amesteci bine. Torni în tava tapetată. Presari pe deasupra parmezanul şi pesmetul. Laşi la cuptor 15-20 de minute. Serveşti calde.
sursa: http://www.skinnymom.com