Peşte cu sos cremos de roşii (sănătatea inimii)

peste cu sos cremos de rosii jpeg

Această reţetă este foarte bună pentru păstrarea sănătăţii inimii şi are o savoare specială.

Ingrediente (4 porţii)

800 g file de cod, tăiate în bucăţi 3 linguriţe cimbru proaspăt tocat sare piper 1 lingură ulei de măsline 1 ceapă, tocată 2 căţei usturoi, pisaţi 3/4 cană vin alb 1 cutie roşii tocate 1/4 cană smântână 1/2 linguriţă amidon de porumb

Mod de preparare

Asezonează peştele cu o linguriţă de cimbru, sare şi piper. Încinge uleiul într-o tigaie la flacără medie. Adaugi ceapa, usturoiul şi 1 linguriţă de cimbru. laşi pe foc, amesteci, până când se mai înmoaie, cam 1 minut. Adaugi vinul, roşiile şi peştele în tigaie. laşi să fiarbă. Acoperi şi laşi pe foc până se pătrunde peştele, 4-6 minute. Transferi peştele pe un platou mare. Păstrează cald.

Amesteci smântâna cu amidonul într-un vas mic. Adaugi în tigaie, împreună cu restul de cimbru şi puţină sare. Laşi pe foc, amesteci timp de 1 minut. Împarţi în patru porţii.

sursa: eatingwell.com