Peşte în crustă de migdale şi lămâie cu spanac (diabet)

peste crusta migdale spanac jpeg

O reţetă foarte simplă pentru o cină uşoară, dar mai specială. Nu rata crusta! Este cheia acestei reţete!

Ingrediente

coaja şi zeama de la o lămâie 1/2 cană fulgi de migdale 1 lingură mărar tocat 1 lingură + 2 linguriţe ulei măsline sare piper 1 kg peşte cod tăiat în 4 porţii 4 linguriţe muştar 2 căţei usturoi pisaţi 400 g spanac felii de lămâie

Mod de preparare

Încingi cuptorul. Tapetezi o tavă cu foaie de copt unsă cu puţin ulei. Amesteci coaja de lămâie, migdalele, mărarul, 1 linguriţă ulei, sare, piper într-un bol. Pui peştele în tavă şi ungi fiecare bucată cu muştar. Apoi, pui peste fiecare din amestecul de migdale, apăsând uşor peste muştar. Lasă peştele la cuptor cam 9 minute, dar depinde de cât e de groasă bucata de carne.

Între timp, încingi restul de ulei într-o tigaie, adaugi usturoiul şi amesteci, 30 de secunde. Adaugi spanacul, zeama de lămâie şi puţină sare şi piper, după gust. Laşi pe foc până se îmoaie spanacul, 2-4 minute. Acoperi. Apoi serveşti peştele cu spanac şi felii de lămâie.

Per porţie: 249 calorii, 13 g grăsimi (1 g saturate, 8 g monosaturate); 46 mg colesterol; 8 g carbohidraţi; 0 g zaharuri adăugate; 28 g proteine; 4 g fibre; 496 mg sodiu; 1025 mg potasiu.