Peşte la cuptor (probleme de tensiune arterială)

Pentru cei care vor să aibă un meniu potrivit în cazul în care au probleme cu tensiunea arterială, această propunere este foarte potrivită.
Ingrediente
1 cană orez 3 căni supă de legume 1 ardei gras roşu 1 dovlecel 1 ceapă 4 fileuri de peşte alb 2-3 crenguţe mărar 2 linguri ulei pătrunjel tăiat mărunt zeamă de lămâie cimbru
Mod de preparare
Fileurile de peşte, spălate şi uscate bine, le dai cu cimbru şi le frigi uşor pe ambele părţi. Tai ceapa cubuleţe, ardeiul gras fâşii, iar dovlecelul rondele. Speli orezul în câteva ape, îl pui într-un vas şi torni peste el supa şi legumele tăiate, amesteci şi îl bagi în cuptor. Când supa aproape a scăzut, aşezi peste orez fileurile şi mai ţii la cuptor cam 15 minute. Serveşti cu pătrunjel, frunzuliţe de mărar şi stropit cu zeamă de lămâie.