Peşte oriental

peste oriental vedere jpeg

Consumă peşte dacă ai probleme cu vederea. Reţeta de mai jos este o variantă foarte gustoasă.

Ingrediente

600 g peşte alb 1 fir praz verde 1 morcov fiert 200 g cuşcuş 100 g caise uscate 50 g alune de pădure 50 unt 3 căţei de usturoi coriandru boabe pătrunjel sare piper ulei

Preparare

Tai peştele bucăţi mai mari şi le aşezi într-o tavă cu puţin ulei. Le presari cu sare, piper, coriandru puţin zdrobit, usturoiul ­tăiat felii şi dai totul la cuptor pentru 30 de minute.

Pui 400 ml de apă la fiert cu un praf de sare şi când dă în clocot adaugi cuşcuşul. Laşi pe foc trei minute, dai deoparte şi adaugi untul, fructele uscate, alunele tăiate bucăţi, morcovul tăiat felii fine şi prazul tăiat bucăţi.

Serveşti peştele alături de garnitura de cuşcuş, cu fructe uscate şi cu pătrunjel verde.