Peşte pe pat de legume (imunitate)

peste pe pat de legume jpeg

Odată cu toamna au venit şi virozele. Pe lângă tratament, o alimentaţie sănătoasă şi multă odihnă vor reduce considerabil perioada critică a bolii.

Ingrediente (4 porţii)

4 fileuri cod 2 ardei graşi verzi 2 ardei graşi roşii 50 g măsline 5 căţei usturoi 1 praz foi dafin sare piper lămâie 2 linguri ulei 1-2 linguri unt câteva fire pătrunjel

Mod de preparare

Speli şi usuci bine fileurile, apoi le ungi cu ulei şi le dai cu sare şi piper după gust. Cureţi primele două foi de la praz, apoi îl tai rondele: toată partea albă şi puţin din cea verde. Tai fâşii ardeii graşi şi zdrobeşti usturoiul. Ungi o tavă cu unt, aşezi legumele, le amesteci, le dai cu sare şi piper şi aşezi peste ele fileurile de peşte. Pui, după gust, şi foi de dafin, apoi dai tava la cuptorul încins, acoperită cu folie, 15 minute. Scoţi folia, pui măslinele, şi mai ţii încă 15-20 de minute. Serveşti cu pătrunjel tocat fin şi zeamă de lămâie.