Piept de pui cu orez şi legume

Piept de pui cu orez şi legume
Simplu şi gustos! Aceasta este cheia în bucătărie pentru un fel de mâncare reuşit şi pe gustul întregii familii!
Ingrediente (2 porţii)
1 piept de pui 200 g orez 1 ardei gras roşu ulei ½ vânătă 1 dovlecel sare piper cimbru
1 lingură unt
1 lingură făină
Mod de preparare Piept de pui cu orez şi legume
Speli pieptul de pui, îl tai şi-l pui la fiert în apă rece cu sare. Când dă în clocot, spumuieşti de mai multe ori. Când este fiert, îl scoţi pe o farfurie şi-l laşi câteva minute să se răcorească. Ulterior, îl prăjeşti în puţin ulei. Păstrezi o cană din apa în care a fiert.
Fierbi orezul, urmând instrucţiunile de pe ambalaj. Când este gata, îl scurgi, îl presari cu puţină sare şi piper şi-l stropeşti cu ulei. Speli şi tai legumele şi le prăjeşti pe ambele părţi pe un grătar bine încins. Le scoţi alături de orezul fiert.
Separat, într-o cratiţă, prăjeşti, fără să se înnegrească, o lingură de făină şi una de unt. Stingi cu apa în care a fiert carnea şi laşi să dea în câteva clocote, presari sare şi piper, după gust. Sosul trebuie să fie gros ca o smântână, fără cocoloaşe. Serveşti pieptul de pui cu orez şi legume, cu sosul alb şi presărat cu puţin cimbru.