Pilaf cu ciuperci (gastrită)

pilaf cu ciuperci jpeg

Orezul este unul din acele alimente care poate ţine în frâu gastrita. Noi am pregătit o combinaţie reuşită cu care sigur nu vei da greş.

Ingrediente

300 g carne de pui (piept sau pulpe) 200 g orez cu bobul lung 100 g mazăre 4-5 ciuperci 2 morcovi 2 linguri ulei de măsline 1 lingură pătrunjel verde tocat sare

Mod de preparare

Cureţi carnea de pieliţă şi o pui la fiert cu apă rece şi puţină sare. Îndepărtezi spuma formată, adaugi morcovii tăiaţi bastonaşe sau felii şi laşi să fiarbă, la foc mic, 20 de minute, până când carnea este bine ­pătrunsă, după care o tai bucăţi. Adaugi ciupercile curăţate şi tăiate, boabele de mazăre şi orezul spălat şi scurs. ­Acoperi ­ingredientele cu apă caldă sau supă de legume, adaugi uleiul, condimentezi cu ­sare şi pătrunjel verde tocat, după gust, şi introduci vasul la ­cuptor, cu ­capacul pus deasupra, pentru circa 20 de minute.

Opreşti focul, laşi vasul încă 10 minute la cuptor să înflo­rească bine orezul şi serveşti pilaful cald.