Pilaf cu sfeclă roşie şi brânză de capră

mancare jpeg

Un fel de mâncare pe care nu-l prepari în fiecare zi, dar care  este pur şi simplu delicios, pilaf cu sfeclă roşie şi brânză de capră.

De ce ai nevoie pentru pilaf cu sfeclă roşie brânză de capră

3 sfecle roşii medii

700 ml supa clară de legume sau de carne

600 ml apă

1 ceapă

2 căţei de usturoi

2 linguri unt

400 g orez Arborio

100 ml vin alb

1 linguriţă sare

piper, după gust

100 g brânză de capră rasă

mărar, după gust

Cum se prepară pilaf cu sfeclă roşie şi brânză de capră

Dai drumul la cuptor, speli sfeclele, le aşezi în tavă şi le coci până când furculiţa intră cu uşurinţă în ele. Le laşi la răcorit, le descojeşti şi le pasezi.

Combini supa cu apa, le aşezi pe foc şi le laşi să dea un clocot. Separat, topeşti untul într-o tigaie, căleşti ceapa şi căţeii de usturoi tocaţi, adaugi orezul spălat şi amesteci un minut. Torni vinul şi amesteci până când se evaporă.

Torni treptat supa încălzită şi amesteci până se înmoaie orezul. Adaugi sfecla, sarea şi piper, după gust şi mai laşi să dea câteva clocote. Serveşti mâncarea cu mărar tocat şi brânză rasă.

Sursa http://www.platingsandpairings.com

http://www.platingsandpairings.com