Piure de ţelină şi păstârnac (digestie)

piure pastarnac telina jpeg

Aromat şi cremos, un piure foarte bun pentru cei care au probleme digestive. Dar nu numai.

Ingrediente

1 ţelină, măriciă, curăţată şi tăiată cubuleţe 3 bucăţi de păstârnac, curăţate şi tocate 1 cartof, curpţat şi tăiat în bucăţi 1/4 cană supă de legume sau de pui 2 linguri ulei măsline 3 linguri chives (cepşoară) tocată 2 linguri iaurt fără grăsimi 1 1/2 linguriţă muştar sare piper 1/2 cană parmezan răzuit

Mod de preparare

Pune ţelina şi păstârnacul într-o cratiţă mare. Acoperă cu puţină apă cu sare. Pune cartoful într-o tigaie medie şi acoperă cu apă cu sare. Fierbe ambele oale la foc mai iute. Apoi, după câteva minute, poţi da focul mai mic, acoperă şi lasă să bolborosească până când se înmoaie legumele. După 20 de minute încerci cu o furculiţă la cartof şi după 30-40 de minute ţelina şi păstârnacul.

Când cartoful este moale, scurge şi transferă într-un vas mare. Pisează. Acoperă şi păstrează cald. Când s-au înmuiat şi celelalte, scurge şi pune-le în blender şi mixează pentru a obţine un piure moale. Pune piureul peste cartofi.

Între timp, amestecă zeama cu uleiul într-o cratiţă şi dă în clocot. Pune în piure cu 2 linguri de chives, cu iaurtul, muiştarul, sare şi piper. Presară parmezan. Serveşte fierbinte.

Per porţie: 186 calorii; 7 g grăsimi (2 g saturate, 4 g monosaturate); 6 mg colesterol; 26 g carbohidraţi; 6 g proteine; 4 g fibre; 407 mg sodiu; 637 mg potassiu.

Bonus: Vitamin C (30% din necesarul zilnic), Potasiu (18% din doza zilnică recomandată), Calciu (15% din doza zilnică recomandată).