„Pizza“ cu fenicul şi pui (sănătatea oaselor)

pizza cu fenicul si pui oase jpeg

Ce poate fi mai potrivit pentru sănătatea oaselor tale, decât o pizza cu fenicul şi pui? Unde mai pui că este şi foarte gustoasă! Poate fi prânzul tău ideal de a doua zi!

Ingrediente (4 porţii)

2 linguriţe ulei de măsline 1 bulb de fenicul, tăiat, curăţat şi tocat fin + 1 lingură pentru topping 1 ardei gras roşu, tăiat subţire 250 g pipet de pui fără oase şi pieliţe, tăiat subţire 4 lipii sau 4 pite subţiri din grâu integral 1 cană brânză răzuită, de preferat de oaie sau capră piper

Mod de preparare

Încingi cuptorul. Încingi uleiul într-o tigaie mare, la flacără medie. Adaugi fenicului şi ardeiul gras, amesteci mereu, până când legumele încep să se mai înmoaie, cam 5 minute. Adaugi puiul şi mai laşi pe foc încă 5 minute, amesteci, până când legumele sunt moi iar puiul pătruns.

Pune pitele pe o foaie de copt şi pune deasupra câte o porţie egală de pui cu legume. Presari brânză şi piper. laşi la copt până când se înmoaie brânza şi devine aurie, 10-15 minute. Presari cu feniculul păstrat pe deasupra şi serveşti calde.

sursa: eatingwell.com