Plăcintă cu mere (afecţiuni renale)

Poate că ai auzit de multe ori combinaţiile recomandate pentru mere. dar, cu siguranţă, ştii mai puţine lucruri despre combinaţiile nerecomandate. Aşa că, iată câteva ingrediente nerecomandate pentru a fi combinate cu merele: brânzeturi grase, ouă, lapte, ulei, unt , smântână, dulceţuri.
Ingrediente
Pentru aluat 300 făină 200 g unt (margarină) 4 ouă 250 g zahăr 1 praf de copt 1 linguriţă zeamă de lămâie coajă rasă de lămâie 100 g zahăr pudră pentru ornat
5 mere mari
150 g zahăr
scorţişoară măcinată
1 pacheţel de zahăr vanilat
Mod de preparare
Cerni făina şi o amesteci cu untul bucăţele, până se uniformizează. Adaugi ouăle, pe rând, praful de sare, praful de copt stins cu zeama de lămâie, zahărul, coaja de lămâie şi frămânţi bine, până obţii un aluat uniform. Îl laşi la rece 30 de minute. Cureţi merele de coajă, seminţe şi cotoare, le tai cubuleţe şi le căleşti cu zahărul şi cu mirodeniile, amestecând permanent, până scade zeama. Împarţi aluatul de plăcintă şi întinzi două foi. Pe una dintre ele o aşezi într-o tavă unsă cu puţin unt. Deasupra torni umplutura de mere. Aşezi a doua foaie de plăcintă deasupra. Înţepi cu furculiţa. Pui plăcinta în cuptorul încins şi o laşi aproximativ 25-30 de minute. O tai după ce se răceşte şi o pudrezi cu zahăr