Plăcintă cu nuci (diabet)

placinta cu nuci diabet jpeg

Pentru o persoană cu diabet. Alimentaţia face parte din succesul tratamentului. Ai voie, printre altele, carne albă, peşte, ouă, brânzeturi, unt, ulei, fără să depăşeşti cantităţile recomandate. Deserturile cu nuci sunt şi ele pe lista alimentelor permise.

Ingrediente

Pentru aluat 500 g făină integrală 50 g îndulcitor 1 praf de sare 1 praf de copt apă călduţă, cât cuprinde

100 g miez de nucă

gem (îndulcit cu îndulcitor sau fără zahăr)

frunze de mentă

coji de portocală

îndulcitor

miez de nucă

Mod de preparare

Amesteci toate ingredientele pentru aluat şi frămânţi până când obţii o cocă elastică pe care o poţi întinde uşor. O laşi să respire 10 minute. Presari făină pe masă şi întinzi aluatul cu sucitorul. Aşezi gem, după dorinţă, netezeşti şi presari nucile. Rulezi plăcinta şi o dai la cuptorul încins aproximativ 40 de minute. O serveşti ornată cu îndulcitor măcinat, miez de nucă, frunze de mentă şi coji de portocală.