Plăcintă cu pește și legume

Fie că alegi legume sau pește, mesele fără carne pot fi o variantă bună atunci când optezi pentru acest stil de viață, ești în post sau ții regim.

placinta cu peste si legume jpg

Ingrediente

Pentru aluat:

500 g făină

250 g unt

150 ml apă rece

sare

Pentru umplutură:

500 g file de pește alb

300 g broccoli

200 g ciuperci

1 legătură mărar

condimente (sare, piper, boia, cimbru) - după gust

1 legătură ceapă verde

30 ml ulei

1 ou, pentru uns

Mod de preparare

Într-un bol mare, amesteci făina cu sarea. Pui untul tăiat cubulețe și frămânți până obții un amestec nisipos. Torni, treptat, apa rece și frămânți până obții un aluat omogen. Formezi o bilă de aluat, o pui în folie alimentară și o lași la frigider până pregătești umplutura.

Tai fileul de pește cuburi de aproximativ 2 cm, speli și rupi broccoliul în buchețele. Cureți și feliezi ciupercile. Toci ceapa verde rondele și mărarul mărunt.

Într-o tigaie mare, încălzești uleiul și călești ciupercile până se evaporă zeama lăsată și devin aurii. Adaugi broccoli și continui să călești încă 5 minute. Iei tigaia de pe foc, pui peștele, ceapa verde, mărarul și condimentele și amesteci bine.

Împarți aluatul în două părți egale. Întinzi prima jumătate pe o suprafață presărată cu făină până obții o foaie de aproximativ 0,5 cm grosime. Așezi foaia într-o tavă de plăcintă tapetată cu hârtie de copt, lăsând marginile pe afară. Torni umplutura uniform peste aluat, întinzi cealaltă jumătate a aluatului și o pui deasupra umpluturii, sigilând marginile prin presare. Faci câteva crestături mici pe suprafața plăcintei, pentru a permite aburului să iasă. Ungi plăcinta cu ou bătut pentru un aspect auriu și o coci în cuptorul preîncălzit 50 de minute sau până devine aurie și crocantă.