Plăcintă cu spanac şi brânză
Nu ne mai săturăm de plcăntele cu verdeaţă de sezon. Spanc, leurdă, urzici, salată şi ceapă verde, toate te ademenesc de pe tarabe şi nu ştii ce să prepari mai degrabă. Între o supă de urzici şi o salată cu leurdă şi năsturaşi, te poftim la o placintă cu spana şi brânză, bună să te lingi pe degete, nu alta!
Plăcintă cu spanac şi brânză - Ingrediente (12 porţii)
8 foi plăcintă 1 ceapă 2 căţei usturoi 1 kg spanac congelat 1 legătură pătrunjel 2 ouă 1/2 cană brânză dulce 1 cană telemea rasă sare piper ulei
Plăcintă cu spanac şi brânză - Cum se prepară
Se toacă ceapa şi usturoiul şi se călesc până devin aurii. Se adaugă spanacul şi pătrunjelul tocat mărunt şi se lasă să fiarbă la foc mic câteva minute, amestecând continuu, apoi se lasă să se răcească. Într-un bol, se bat ouăle, se adaugă brânza dulce, telemeaua şi amestecul de spanac. Se condimentează cu sare şi piper.
Se împarte în două amestecul de spanac. Se întinde o foaie de plăcintă în tava unsă, se stropeşte cu puţin ulei şi se repetă operaţiunea cu alte două foi. Se întinde jumătate de amestec de spanac, se stropeşte cu ulei şi se pun două foi, stropindu-le pe fiecare cu ulei. Se pun restul de spanac şi celelalte foi. Se coace în cuptorul preîncălzit circa 40 de minute. Se taie cât este fierbinte.