Prăjitură cu afine (pentru ochi)

Un deliciu irezistibil al verii! Aşa am putea numi această prăjitură cu afine.
Ingrediente
350 g făină 200 g zahăr 1 pliculeţ zahăr vanilat 4 ouă 100 ml ulei 100 ml lapte 1 iaurt simplu (mic) 1 praf de copt 1 praf de sare 500 g afine 2-3 linguri zahăr pudră aromatizat cu vanilie
Cum se prepară
Se mixează ouăle cu zahărul, zahărul vanilat şi praful de sare până devin o compoziţie cremoasă. Se adaugă treptat uleiul, alternând cu laptele şi iaurtul, mixând continuu. Se adaugă apoi făina cernută cu praful de copt şi se mixează bine până devine o compoziţie omogenă. Se toarnă aluatul într-o formă de tort unsă şi tapetată cu făină. Peste aluat, pe mijloc, se aşază afinele spălate şi bine scurse pe prosoape absorbante. Se introduce forma în cuptorul bine încins pentru circa 40-45 de minute. Se lasă la răcit, se pudrează cu zahăr aromatizat cu vanilie, se porţionează şi se serveşte.