Prăjitură cu lămâie și cocos
Un desert cu nucă de cocos poate fi o alegere delicioasă și sănătoasă, perfect și pentru cei care doresc să evite zahărul.
Ingrediente
Pentru crustă:
1 cană făină de cocos
¼ cană unt nesărat, topit
2 linguri îndulcitor
Pentru crema de lămâie:
3 gălbenușuri
2-3 linguri îndulcitor
100 ml lapte de cocos
coaja rasă de la 1 lămâie
2 linguri făină de cocos
zeama de la 2 lămâi
2 linguri ulei de cocos
Mod de preparare
Pentru crustă, amesteci într-un bol făina de cocos, untul topit și îndulcitorul până ce obții o textură nisipoasă. Așezi amestecul, uniform, pe fundul unei tăvi tapetate cu hârtie de copt, coci crusta în cuptorul preîncălzit aproximativ 15 minute sau până când marginile devin aurii, apoi o lași să se răcească.
Pentru cremă, bați gălbenușurile cu îndulcitorul și coaja rasă de lămâie. Amesteci bine când până obții o pastă omogenă în care torni treptat zeama de lămâie și amesteci constant pentru a evita coagularea oului. Într-un vas separat, încălzești laptele și-l adaugi treptat în compoziția de ou și lămâie, amestecând continuu. Pui vasul să fiarbă la bain-marie, amestecând până când se îngroașă, apoi adaugi uleiul de cocos. Când crema s-a îngroșat, o iei de pe foc și o lași să se răcească.
După ce crusta s-a răcit, așezi uniform crema de lămâie. Lași să se răcească complet înainte de a le tăia pătrate sau dreptunghiuri.