Prăjitură cu lămâie și cocos

prajitura cu lamaie si cocos jpg

Un desert cu nucă de cocos poate fi o alegere delicioasă și sănătoasă, perfect și pentru cei care doresc să evite zahărul.

Ingrediente

Pentru crustă:

1 cană făină de cocos

¼ cană unt nesărat, topit

2 linguri îndulcitor

Pentru crema de lămâie:

3 gălbenușuri

2-3 linguri îndulcitor

100 ml lapte de cocos

coaja rasă de la 1 lămâie

2 linguri făină de cocos

zeama de la 2 lămâi

2 linguri ulei de cocos

Mod de preparare

Pentru crustă, amesteci într-un bol făina de cocos, untul topit și îndulcitorul până ce obții o textură nisipoasă. Așezi amestecul, uniform, pe fundul unei tăvi tapetate cu hârtie de copt, coci crusta în cuptorul preîncălzit aproximativ 15 minute sau până când marginile devin aurii, apoi o lași să se răcească.

Pentru cremă, bați gălbenușurile cu îndulcitorul și coaja rasă de lămâie. Amesteci bine când până obții o pastă omogenă în care torni treptat zeama de lămâie și amesteci constant pentru a evita coagularea oului. Într-un vas separat, încălzești laptele și-l adaugi treptat în compoziția de ou și lămâie, amestecând continuu. Pui vasul să fiarbă la bain-marie, amestecând până când se îngroașă, apoi adaugi uleiul de cocos. Când crema s-a îngroșat, o iei de pe foc și o lași să se răcească.

După ce crusta s-a răcit, așezi uniform crema de lămâie. Lași să se răcească complet înainte de a le tăia pătrate sau dreptunghiuri.