Prăjitură cu mălai şi portocale pentru diabetici

Orange Rice Cake with Almonds jpeg

De câte ori ai vrut să faci o prăjitură, însă gândul că are mult zahăr te-a oprit să o prepari? Acum e timpul să te răsfeţi cu ceva dulce şi sănătos.

Ingrediente

Pentru blat

100 g făină 350 g mălai grişat 3 ouă 3 linguri îndulcitor 200 g unt 200 ml smântână 150 ml lapte 150 g suc de portocale 1 plic praf de copt 1 vârf de cuţit de sare

Pentru sirop

1 portocală

200 ml suc de portocale

3 linguri îndulcitor praf

Mod de preparare

Baţi untul cu îndulcitorul praf. Într-un alt vas mixezi ouăle cu sarea şi apoi le adaugi la compoziţia cu unt. Continui să mixezi cele două compoziţii până se omogenizează.

Amesteci făina cu mălaiul grişat, praful de copt şi torni treptat în compoziţia cu unt şi ouă. Încorporezi şi smântâna, amestecând continuu, apoi laptele şi sucul de portocale. Compoziţia o torni într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. O laşi în cuptorul încins până se rumeneşte.

Pentru sirop, tai portocala rondele. Le acoperi cu apă şi le pui pe foc să fiarbă 15 minute. Ulterior le strecori de zeamă şi se laşi la răcit. Rondelele de portocală le amesteci cu sucul de portocale şi îndulcitorul praf. Le pui pe foc şi le laşi să fiarbă până când se îngroaşă siropul.

Când prăjitura este gata, o scoţi din cuptor şi o însiropezi. O decorezi cu rondelele de portocală din sirop.

sursa foto: Profimedia