Prăjitură cu mere, pentru diabetici

Apple Pie with Cinnamon and Honey jpeg

Pofteşti la ceva dulce? Ai diabet sau vrei să slăbeşti? Nu-ţi face probleme, această reţetă este perfectă pentru regimul tău. Ingrediente

1 kg făină

4 gălbenuşuri

7 linguri de îndulcitor praf

600 g lapte

200 g unt

35 g drojdie

1 vârf de cuţit de sare

3 linguri pesmet

4 mere

200 g nuci mărunţite

Mod de preparare

Amesteci drojdia cu laptele cald, gălbenuşurile, jumătate din cantitatea de îndulcitor, untul de la temperatura camerei şi sarea. Adaugi treptat jumătate din făină astfel încât să obţii o compoziţie moale şi uşor lipicoasă. Baţi aluatul cu mixerul sau îl frămânţi cu mâna până face bule de aer. După aceea pui restul de făină. Acoperi aluatul cu un prosop curat şi-l laşi la loc cald 30 de minute.

Între timp speli merele, le tai felii, le amesteci cu restul de îndulcitor şi le pui într-o cratiţă pe foc. Le laşi să se călească câteva minute, până când nu mai lasă zeamă.

Când aluatul şi-a dublat volumul, jumătate din el în întinzi pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. PResari pesemtul, pui merele, iar deasupra şi de jur împrejur pui bucăţi de aluat împletite. Presari nucile măcinate şi dai prăjitura la cuptorul încins până se rumeneşte. Când se răceşte, se poate servi ca atare.

sursa foto: Profimedia