Prăjitură cu mere şi brânză de vaci (boli de stomac)

Dacă te numeri printre cei cu afecţiuni ale stomacului, consumă lactate, peşte, legume, fructe care nu dau aciditate sau dulciuri cu aluat bine copt. Fereşte-te de citrice sau mâncăruri picante!
Ingrediente
Pentru aluat 200 g unt 250 g zahăr 4 ouă 1 linguriţă praf de copt 300 g făină 150 ml lapte
900 g brânză de vaci
300 g smântână slabă
4 ouă
300 g zahăr tos
3 linguri griş
150 g stafide
2 pliculeţe zahăr vanilat
esenţă de rom
coajă rasă de lămâie
40 g unt
zahăr pudră
2 mere
făină
Mod de preparare
Pentru aluat, freci untul cu zahărul, adaugi gălbenuşurile. Încorporezi treptat făina amestecată cu praful de copt şi laptele. La sfârşit pui albuşurile bătute spumă. Frămânţi, împarţi în două părţi egale şi le laşi să se odihnească. Pentru umplutură, mixezi brânza de vaci, adaugi smântâna şi omogenizezi. Baţi ouăle cu zahărul tos şi cu cel vanilat şi le încorporezi în crema de brânză. Presari grişul, adaugi esenţa de rom, coaja rasă de lămâie şi stafidele. Amesteci. Speli şi cureţi merele şi le tai fâşii (cu cuţitul de curăţat cartofi). Pe o planşetă cu făină întinzi una din foile de aluat şi o aşezi într-o tavă, unsă cu unt. Distribui compoziţia de brânză, pui un strat de mere, apoi a doua foaie de aluat bine întinsă. Dai la cuptor 50 de minute (până plăcinta devine aurie). Laşi la răcit înainte de a o tăia. Presari zahăr pudră şi serveşti.