Prăjitură cu mere şi migdale (pentru boli ale ficatului)

prajitura cu mere si migdale jpeg

Dacă suferi de afecţiuni ale ficatului, consumă lactate cu un conţinut redus de grăsimi, fructe (mere, struguri, căpşuni, portocale, prune), carne de pasăre şi peşte. Fereşte-te de carne de porc şi miel, ouă prăjite şi condimente.

Ingrediente

6 mere mari 6 linguri smântână zeama de la 1 lămâie 150 g seminţe de dovleac 5 linguri zahăr 30 g fulgi de migdale pesmet, pentru tapetat ulei, pentru uns

Mod de preparare

Ungi cu ulei o tavă rotundă şi o presari cu pesmet. Cureţi merele de coajă şi de cotoare, le dai prin răzătoarea mare, le storci şi le stropeşti cu zeamă de lămâie. Încorporezi smântâna, zahărul şi jumătate din cantitatea de seminţe de dovleac şi de fulgi de migdale, apoi torni compoziţia în tavă. Presari prăjitura cu restul de seminţe şi cu fulgii de migdale. Dai tava la cuptor 45 de minute. Serveşti rece.