Prăjitură cu mere şi migdale (pentru boli ale ficatului)

prajitura cu mere si migdale jpeg

Dacă suferi de afecţiuni ale ficatului, consumă lactate cu un conţinut redus de grăsimi, fructe (mere, struguri, căpşuni, portocale, prune), carne de pasăre şi peşte. Fereşte-te de carne de porc şi miel, ouă prăjite şi condimente.

Ingrediente

6 mere mari 6 linguri smântână zeama de la 1 lămâie 150 g seminţe de dovleac 5 linguri zahăr 30 g fulgi de migdale pesmet, pentru tapetat ulei, pentru uns

Mod de preparare

Ungi cu ulei o tavă rotundă şi o presari cu pesmet. Cureţi merele de coajă şi de cotoare, le dai prin răzătoarea mare, le storci şi le stropeşti cu zeamă de lămâie. Încorporezi smântâna, zahărul şi jumătate din cantitatea de seminţe de dovleac şi de fulgi de migdale, apoi torni compoziţia în tavă. Presari prăjitura cu restul de seminţe şi cu fulgii de migdale. Dai tava la cuptor 45 de minute. Serveşti rece.



Recente

zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg
copil mancare sanatoasa shutterstock 376928611 jpg
salata de vinete shutterstock 1789607375 jpg
afinata shutterstock 1163799046 jpg
tarator supa de iaurt cu castraveti shutterstock 685307626 jpg
cirese 1 advertorial jpeg
panna cotta caise shutterstock 288283781 jpg
plachie de pește shutterstock 529239796 jpg
salata roșii shutterstock 529472086 jpg
choux crema vanilieshutterstock 2007938618 jpg
ardei umpluti de post shutterstock 394395796 jpg
gomboti caise shutterstock 1751983160 jpg
banane chia iaurt shutterstock 2068588889 jpg
salata vinete baba ganoush shutterstock 216063574 jpg
pandispan fructe shutterstock 200600648 jpg
pepene shutterstock 296391284 jpg
copii gatind jpg
ciorba de burta shutterstock 475445284 jpg
alimente dieta shutterstock 1033829701 jpg
crumble shutterstock 140363161 jpg