Prăjitură cu morcovi
Prăjitura cu morcovi e desertul perfect pentru cei care vor să se răsfețe sănătos, este potrivită pentru copii, pentru o gustare de după-amiază sau chiar pentru micul dejun.

Ingrediente
Pentru blat
100 g făină de orez
150 g nuci măcinate
100 g îndulcitor natural
80 ml ulei de cocos topit
1 linguriță scorțișoară măcinată
1 linguriță praf de copt
1 praf de sare
Pentru cremă
250 g cremă de brânză
150 g iaurt grecesc
2 linguri îndulcitor pudră
Pentru decor
4 linguri dulceață de gutui fără zahăr
50 g nuci întregi
felii subțiri de gutuie confiată/deshidratată
Mod de preparare
Bați ouăle cu îndulcitorul până devin spumoase. Adaugi uleiul de cocos și amesteci. Pui făina de migdale, făina de orez, praful de copt, sarea și scorțișoara. Încorporezi ușor. Adaugi morcovul ras și nucile măcinate, amesteci până obții un aluat omogen.
Torni compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt 40-45 minute, până trece testul scobitorii. Lași blatul să se răcească complet.
Pentru cremă, mixezi crema de brânză cu iaurtul și îndulcitorul pudră, până devine fină.
Ungi prăjitura cu crema obținută, torni pe deasupra dulceața de gutui și presari nucile. Decorezi cu felii de gutuie confiată.





























