Prăjitură cu morcovi

Prăjitura cu morcovi e desertul perfect pentru cei care vor să se răsfețe sănătos, este potrivită pentru copii, pentru o gustare de după-amiază sau chiar pentru micul dejun.

prajitura cu morcovi jpg

Ingrediente

Pentru blat

100 g făină de orez

150 g nuci măcinate

100 g îndulcitor natural

80 ml ulei de cocos topit

1 linguriță scorțișoară măcinată

1 linguriță praf de copt

1 praf de sare

Pentru cremă

250 g cremă de brânză

150 g iaurt grecesc

2 linguri îndulcitor pudră

Pentru decor

4 linguri dulceață de gutui fără zahăr

50 g nuci întregi

felii subțiri de gutuie confiată/deshidratată

Mod de preparare

Bați ouăle cu îndulcitorul până devin spumoase. Adaugi uleiul de cocos și amesteci. Pui făina de migdale, făina de orez, praful de copt, sarea și scorțișoara. Încorporezi ușor. Adaugi morcovul ras și nucile măcinate, amesteci până obții un aluat omogen.

Torni compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt 40-45 minute, până trece testul scobitorii. Lași blatul să se răcească complet.

Pentru cremă, mixezi crema de brânză cu iaurtul și îndulcitorul pudră, până devine fină.

Ungi prăjitura cu crema obținută, torni pe deasupra dulceața de gutui și presari nucile. Decorezi cu felii de gutuie confiată.