Prăjitură cu morcovi și cremă de caju
Iată o rețetă delicioasă, nutritivă și perfectă pentru cei care vor un desert sănătos.

Ingrediente
Pentru blat
250 g morcovi rași fin
150 g fistic crud
½ linguriță nucșoară
1 linguriță scorțișoară
100 g nucă de cocos rasă
120 g curmale fără sâmburi, înmuiate 10'
1 praf de sare
Pentru crema de caju
200 g caju, înmuiat 4 ore sau peste noapte
50 ml lapte vegetal
2 linguri sirop de agave
2 linguri ulei de cocos topit
1 linguriță suc de lămâie
½ linguriță extract de vanilie
fistic tocat, pentru decor
Mod de preparare
Pregătești blatul: pui fisticul în robot și îl mărunțești grosier. Adaugi curmalele, morcovii rași, nuca de cocos, scorțișoara, nucșoara și sarea. Mixezi până obții o compoziție lipicioasă, dar cu textură. Împarți compoziția în două părți egale și presezi prima parte într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Pui în blender cajuul scurs, laptele vegetal, siropul de agave, uleiul de cocos, sucul de lămâie și vanilia. Mixezi până devine foarte cremoasă și fină.
Torni jumătate din cremă peste primul strat de blat și nivelezi. Pui deasupra al doilea strat de blat și torni restul de cremă. Nivelezi din nou și dai la frigider cel puțin 3 ore, să se întărească.
Presari deasupra fistic tocat.