Prăjitură cu morcovi și cremă de caju

Iată o rețetă delicioasă, nutritivă și perfectă pentru cei care vor un desert sănătos.

praitura cu morcovi si cau jpg

Ingrediente

Pentru blat

250 g morcovi rași fin

150 g fistic crud

½ linguriță nucșoară

1 linguriță scorțișoară

100 g nucă de cocos rasă

120 g curmale fără sâmburi, înmuiate 10'

1 praf de sare

Pentru crema de caju

200 g caju, înmuiat 4 ore sau peste noapte

50 ml lapte vegetal

2 linguri sirop de agave

2 linguri ulei de cocos topit

1 linguriță suc de lămâie

½ linguriță extract de vanilie

fistic tocat, pentru decor

Mod de preparare

Pregătești blatul: pui fisticul în robot și îl mărunțești grosier. Adaugi curmalele, morcovii rași, nuca de cocos, scorțișoara, nucșoara și sarea. Mixezi până obții o compoziție lipicioasă, dar cu textură. Împarți compoziția în două părți egale și presezi prima parte într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Pui în blender cajuul scurs, laptele vegetal, siropul de agave, uleiul de cocos, sucul de lămâie și vanilia. Mixezi până devine foarte cremoasă și fină.

Torni jumătate din cremă peste primul strat de blat și nivelezi. Pui deasupra al doilea strat de blat și torni restul de cremă. Nivelezi din nou și dai la frigider cel puțin 3 ore, să se întărească.

Presari deasupra fistic tocat.