Prăjitură de cacao cu mere (diabet)
O prăjitură de cacao cu mere fără zahăr, simplă şi aromată perfectă pentru cei care au diabet sau ţin la silueta lor.
Ingrediente:
1 cană făină 5 ouă 3 linguri cacao îndulcitor, după gust 4 linguri ulei 3 mere renete sau creţeşti 1 praf sare coaja rasă şi zeama de la 1 lămâie
Mod de preparare:
Speli bine merele, le tai jumătăţi, le scoţi căsuţa cu seminţe şi le tai cubuleţe. Le stropeşti cu puţină zeamă de lămâie şi le laşi deoparte. Separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi albuşurile cu un praf de sare până când obţii o spumă tare, adaugi coaja de lămâie. Torni, în ploaie, îndulcitorul în funcţie de cât de dulce vrei prăjitura de cacao cu mere.
Separat, amesteci gălbenuşurile cu uleiul ca la maioneză. Combini făina cu cacaua, apoi le cerni. Încorporezi făina şi gălbenuşurile în albuşuri, amestecând de jos în sus. Tapetezi o tavă de aragaz, torni în ea aluatul, apoi adaugi merele.
Dai tava cu prajitura de cacao cu mere la cuptor aproximativ 35 de minute, la foc moale. După ce s-a răcorit puţin poţi decora prăjitura de cacao cu mere, dacă vrei, cu şerbet dietetic din flori de salcâm ori de tei.
Prajitura cu nuca si gem de visine
Prajitura cu nuca si gem de visine