Prăjitură de lămâie (fără gluten)

Dacă ai intoleranţă la gluten, urmează paşii recomandaţi de noi pentru această prăjitură.
Ingrediente
200 g unt la temperatura camerei 200 g zahăr 4 ouă 175 g migdale pisate (sau făină de migdale) 250 g piure de cartofi coaja răzuită de la 3 lămâi 2 linguriţe praf de copt fără gluten
4 linguri zahăr
zeama de la o lămâie
Mod de preparare
Încingi cuptorul . Ungi cu puţin unt un formă rotundă de prăjitură. Baţi zahprul cu unt până când devine ca o spumă, apoi treptat adaugi ouăle, mixând după fiecare. Încorporezi migdalele, piureul de cartofi rece, coaja de lămâie şi praful de copt. Pui în forma de tort, uniformizezi, apoi laşi la copt 40-45 de minute sau până când devine arămie sau trece testul cu scobitoarea. laşi să se răcească 10 minute. Amestesci zahărul cu zeama de lămâie şi o împrăştii peste prăjitură. laşi să se răcească complet înainte de a tăia felii.