Prăjitură fără făină cu miere şi migdale (fără gluten)

desert prajitura gara gluten migdale miere jpeg

Mierea şi migdalele dau aromă şi savoare acestei simple prăjituri. Este perfectă lână ceai sau de ce nu, lângă un pahar de vin roşu.

Ingrediente (pentru 10 porţii)

1 1/2 cană migdale, părjite 4 ouă 1/2 cană miere 1 linguriţă esenţă de vanilie 1/2 linguriţă praf de copt sare

2 linguri miere

1/4 cană fulgi de migdale

Mod de preparare

Încingi cuptorul. Ungi cu grăsime o tavă de cuptor, apoi pui hârtie de copt pe care o ungi cu ulei. Pisezi migdalele pentru prăjitură într-un blender. Baţi 4 gălbenuşuri cu 1/2 cană de miere, esenţa de vanilie, praful de copt şi sare. Adaugi migdalele fărâmiţate şi baţi uşor până se amestecă bine.

Mixezi albuşurile într-un alt bol până devin spumă şi îşi măresc volumul, dar nu trebuie să se întărească. Cu o spatulă, încorporezi albuşurile în amestecul de migdale. Amesteci bine. Pui compoziţia în tavă.

Laşi la cuptor până când devine arămie sau trece testul scobitorii, cam 30 de minute. Laşi să se răcească în tavă 10 minute. Scoţi încet din formă şi dai deoparte ca să se răcească de tot.

Ungi pe deasupra cu miere şi presari fulgii de migdale.