Prăjitură glazurată cu lămâie

Prăjitura glazurată cu lămâie este un desert fresh și aromat, ideal pentru iubitorii de citrice.

prajitura glazurata cu lamaie jpg

Ingrediente

Pentru blat

200 g făină de migdale

50 g făină de cocos

100 g îndulcitor

1 linguriță praf de copt

1 praf de sare

4 ouă

100 ml ulei de cocos topit

120 ml lapte vegetal

2 linguri suc de lămâie

coaja rasă de la 1 lămâie

1 linguriță extract de vanilie

Pentru glazură

200 g cremă de brânză, la temperatura camerei

50 g unt, la temperatura camerei

100 g îndulcitor pudră

2 linguri suc de lămâie proaspăt

1 linguriță extract de vanilie

Mod de preparare

Amesteci ingredientele uscate: făina de migdale, făina de cocos, îndulcitorul, praful de copt și sarea. Într-un alt bol, bați ouăle cu uleiul de cocos topit, laptele, sucul și coaja de lămâie și extractul de vanilie.

Adaugi ingredientele umede peste cele uscate și amesteci bine până obții o compoziție omogenă. Torni compoziția într-o tavă de chec tapetată și nivelezi suprafața. Coci prăjitura în cuptorul preîncălzit 30-35 de minute sau până trece testul scobitorii. Lași să se răcească complet înainte de a o glazura.

Pregătești glazura: într-un bol, bați crema de brânză cu untul până devin o cremă fină. Adaugi îndulcitorul pudră, sucul de lămâie și extractul de vanilie, și mixezi până obții o glazură omogenă și pufoasă.

După ce prăjitura s-a răcit complet, întinzi glazura uniform pe suprafața și marginile acesteia și dai puțin la răcit înainte de servire.