Prăjitură glazurată cu lămâie
Prăjitura glazurată cu lămâie este un desert fresh și aromat, ideal pentru iubitorii de citrice.
Ingrediente
Pentru blat
200 g făină de migdale
50 g făină de cocos
100 g îndulcitor
1 linguriță praf de copt
1 praf de sare
4 ouă
100 ml ulei de cocos topit
120 ml lapte vegetal
2 linguri suc de lămâie
coaja rasă de la 1 lămâie
1 linguriță extract de vanilie
Pentru glazură
200 g cremă de brânză, la temperatura camerei
50 g unt, la temperatura camerei
100 g îndulcitor pudră
2 linguri suc de lămâie proaspăt
1 linguriță extract de vanilie
Mod de preparare
Amesteci ingredientele uscate: făina de migdale, făina de cocos, îndulcitorul, praful de copt și sarea. Într-un alt bol, bați ouăle cu uleiul de cocos topit, laptele, sucul și coaja de lămâie și extractul de vanilie.
Adaugi ingredientele umede peste cele uscate și amesteci bine până obții o compoziție omogenă. Torni compoziția într-o tavă de chec tapetată și nivelezi suprafața. Coci prăjitura în cuptorul preîncălzit 30-35 de minute sau până trece testul scobitorii. Lași să se răcească complet înainte de a o glazura.
Pregătești glazura: într-un bol, bați crema de brânză cu untul până devin o cremă fină. Adaugi îndulcitorul pudră, sucul de lămâie și extractul de vanilie, și mixezi până obții o glazură omogenă și pufoasă.
După ce prăjitura s-a răcit complet, întinzi glazura uniform pe suprafața și marginile acesteia și dai puțin la răcit înainte de servire.