Prăjitură rulată cu nucă, fără zahăr

Nu există sărbătoare fără ceva dulce... Dacă ai diabet, propunerea noastră dulce este binevenită!
Ingrediente
500 g făină 200 g unt 2 gălbenuşuri 100 ml lapte 50-100 g îndulcitor coaja de la 1 lămâie 20 g drojdie 1 lingură smântână 1 praf sare esenţă de rom
Pentru umplutură
200 g nuci măcinate
2 albuşuri
50 g îndulcitor
2 linguriţe cacao
50 ml lapte
Pentru uns
1 ou bătut
Mod de preparare
Prepari maiaua din drojdie, puţin îndulcitor, 2 linguri de făină şi laptele călduţ. Omogenizezi şi laşi deoparte. Topeşti untul. Baţi gălbenuşurile cu smântâna. Cerni făina într-un bol şi torni, în fir subţire, untul călduţ şi amesteci.
Pui, pe rând, îndulcitorul, esenţa de rom, coaja de lămâie şi sarea şi începi să frămânţi. Adaugi maiaua, amestecul de smântână cu gălbenuşuri, şi frămânţi până când obţii un aluat elastic ce nu se lipeşte de degete. Laşi deoparte.
Pentru umplutură, amesteci toate ingredientele, mai puţin albuşurile pe care le baţi spumă, apoi le încorporezi. Omogenizezi până când obţii o compoziţie lipicioasă. Presari făină pe un blat, împarţi aluatul în două şi întinzi două foi. Pui pe fiecare bucată din compoziţia cu nucă, netezeşti şi rulezi aluatul, apoi îl ungi cu oul bătut.
Tapetezi o tavă, aşezi cele două rulouri şi dai la cuptor 40-45 de minute.
sursa foto: Shutterstock