Prăjituri fără zahăr. 3 reţete de dulciuri pentru diabetici

Dacă ai diabet, dar eşti pofticios şi ai mânca oricând ceva dulce, noi îţi propunem aceste reţete de dulciuri pentru diabetici. Prepară şi tu aceste prăjituri fără zahăr şi vei vedea cât de bune şi delicioase sunt.
Reţete de dulciuri pentru diabetici - Prăjitură cu mac
Ingrediente pentru reţete de dulciuri pentru diabetici - Prăjitură cu mac
Pentru blat 500 g făină 150 g smântână 200 g unt 2 ouă 1 cubuleţ drojdie 50 g îndulcitor 1 praf sare coajă rasă de lămâie
200 g seminţe mac
100 ml lapte
1 praf scorţişoară
50-70 g îndulcitor
1-2 linguri zeamă de lămâie
Mod de preparare pentru reţete de dulciuri pentru diabetici - Prăjitură cu mac
Laşi toate ingredientele pentru aluat la temperatura camerei. Cerni făina într-un bol şi adaugi untul moale.
Separat, amesteci smântâna cu ouăle bătute şi cu drojdia. Adaugi îndulcitorul, coaja de lămâie, omogenizezi şi torni compoziţia peste făină. Frămânţi până când obţii un aluat pe care-l împarţi în patru, îl înfăşori în folie de aluminiu şi-l dai la frigider 2-3 ore. Pentru umplutură, pui macul într-un bol, iar laptele îl aşezi pe foc şi-l aduci la
punctul de fierbere, apoi îl torni peste mac.
Adaugi îndulcitorul, praful de scorţişoară, zeama de lămâie şi amesteci. Încingi cuptorul şi pregăteşti o tavă rotundă pe care o ungi şi o dai cu făină. Scoţi aluatul şi întinzi trei foi. Aşezi prima foaie pe fundul tăvii, pui mac şi netezeşti. Întinzi o altă foaie, alt strat de mac şi ultima foaie. Dai tava la cuptor 45 de minute şi gata prima prăjitură din seria ducliurilor pentru diabetici.
Reţete de dulciuri pentru diabetici - Tort de cacao cu fistic
Ingrediente pentru dulciuri pentru diabetici - Tort de cacao cu fistic
Pentru aluat
350 g făină
200 g unt
4 ouă
40 g cacao
100 g îndulcitor
1 praf sare
150 ml lapte
1 praf de copt
coaja de la 1 lămâie
Pentru glazură
200 g ciocolată
50 g fistic zdrobit
Mod de preparare pentru dulciuri pentru diabetici - Tort de cacao cu fistic
Amesteci cacaua cu făina şi cu praful de copt. Topeşti untul şi încălzeşti laptele.
Mixezi ouăle cu îndulcitorul până devin albe şi cremoase. Încorporezi în ele, alternând, făina, untul şi laptele, sarea, amestecând continuu. Adaugi coaja de lămâie şi omogenizezi.
Întinzi hârtie de copt, cu partea lucioasă în sus, într-o tavă rotundă şi torni aluatul. Dai tava la cuptorul încins şi ţii până când trece testul scobitorii.
Între timp, prepari glazura. Topeşti ciocolata pe baie de aburi şi o torni peste prăjitura călduţă, apoi presari fisticul. Ai văzut cât de uşor se fac aceste dulciuri pentru diabetici?
Reţete de dulciuri pentru diabetici - Chec bicolor
Ingrediente pentru dulciuri pentru diabetici - Chec bicolor
4 ouă
350 g făină
50 g îndulcitor
150 ml ulei
100 ml lapte
1 praf de copt
2 linguri cacao
2 linguri esenţă de vanilie
Pentru glazură
100 g ciocolată neagră
2 linguri unt
Mod de preparare pentru dulciuri pentru diabetici - Chec bicolor
Mixezi ouăle cu îndulcitorul până îşi dublează volumul. Adaugi laptele, uleiul, esenţa de vanilie şi făina amestecată cu praful de copt. Aşezi într-o tavă hârtie de copt şi torni jumătate din compoziţie. În restul de aluat pui cacaua şi amesteci.
Torni această compoziţie peste cea din tavă şi le amesteci cu o lingură. Dai tava la cuptor, încins în prealabil, până trece testul scobitorii. Scoţi checul din tavă şi-l îmbraci în glazura făcută din ciocolata topită amestecată cu unt. Şi gata şi a treia prăjitură din seria dulciurilor pentru diabetici.