Pui cremos cu legume (pentru sănătatea inimii)

pui cremos inima png

Pentru a adăuga un plus de savoare reţetei, am înlocuit jumătate din maioneză cu pesto de busuioc. Serveşti cu legume sau într-un sandviş.

Ingrediente (4 porţii)

500 g piept de pui dezosat, fără pieliţă 1/4 cană pesto busuioc 1/4 cană maioneză slabă 3 linguri ceapă roşie tocată 2 linguri ulei 2 linguri oţet vin roşu sare piper 8 căni de legume (de care vrei) roşii cherry tăiate în jumătate

Mod de preparare

Pui puiul într-o cratiţă şi adaugi apă cât să-l acoperi. Laşi să fiarbă. Acoperi cu un capac, dai focul mai încet şi laşi să fiarbă uşor până nu mai este roz în centru, cam 10-15 minute. Transferi pe un fund de lemn şi când s-a răcit îl tai fâşii.

Amesteci sosul pesto, maioneza şi ceapa într-un vas de mărime medie. Adaugi puiul şi amesteci bine. Pui uleiul, oţetul, sare şi piper într-un alt vas şi amesteci. Adaugi legumele şi roşiile şi amesteci. Împarţi în patru porţii.