Pui cu cuşcuş, portocale şi roşii (colesterol)

pui cu cuscus portocale rosii jpeg

Această reţetă îţi are originile în bucătăria marocană şi este recomandată persoanelor care au probleme cu colesterolul.

Ingrediente

6 pulpe de pui fără oase li pieliţe sare piper 1 1/4 linguriţă scorţişoară 1 1/4 linguriţă chimion 2 linguri ulei de măsline 1 ceapă, tocată julien 1 conservă de roşii tocate, cu tot cu suc 450 g năut fiert, scurs 1 cană supă de pui 4 linguri coriandru proaspăt, tocat 1 portocală, curăţată de coajă şi tăiată în bucăţi 1 cană cuşcuş

Mod de preparare

Tamponează pulpele de pui cu un prosop de hârtie uscat. Asezonează cu sare, piper, 1/4 linguriţă scorţişoară şi 1/4 linguriţă chimion. Încinge 1 lingură de ulei într-o tigaie la flacără medie. Pune pulpele şi lasă-le să se rumenească, câte 3-4 minute pe fiecare parte. Transferă pe o farfurie şi dă deoparte.

Adaugă restul de ulei şi ceapa în tigaie. Găteşte, amestecând din când, până când se înmoaie ceapa, cam 2 minute. Adaugă restul de scorţişoară şi chimion şi lasă pe foc, amestecând, pentru 30 de secunde. Adaugă roşiile şi sucul lor, năutul, supa, 2 linguri de coriandru şi feliile de portocală. Lasă să dea în clocot, amestecând cu o lingură de lemn. Pui la loc în tigaie puiul şi zeama lăsată de acesta, acoperă cu un capac şi lasă pe foc la flacără medie până când puiul este pătruns bine, cam 5-10 minute. Transferă puiul pe o farfurie curată.

Fierbe lichidul lăsat în tigaie, pui cuşcuşul şi pune pulpele de pui deasupra. Dă la o parte de pe foc, acoperă cu un capac şi lasă deoparte pentru 5 minute înainte de a servi. Ornează cu restul de coriandru.