Pui cu paste şi sos pesto

paste cu sos pesto jpeg

Sosul pesto oferă o aromă deosebită mâncărurilor, aşa că îţi recomandăm să îl foloseşti într-o reţetă gustoasă de pui cu paste, care te va cuceri de la prima degustare.

Ingrediente

2 bucăţi mari piept de pui 2 linguri ulei sos pesto, după gust 3 căţei de usturoi, pisaţi fulgi de ardei iute, după gust 3 roşii, feliate 400 g paste + 450 ml din apa în care au fiert 40 g parmezan ras busuioc proaspăt tocat sare piper

Mod de preparare – Pui cu paste şi sos pesto

Ungi bucăţile de pui cu sos pesto, pe ambele părţi. Le condimentezi cu sare şi piper, după gust. Le rumeneşti într-o tigaie, în uleiul încins, în jur de 5-10 minute, în funcţie de grosimea lor. Tai carnea felii şi o scoţi pe o farfurie. Pregăteşti pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj.

În aceeaşi tigaie, sotezi usturoiul împreuna cu fulgi de ardei iute şi sos pesto, dacă vrei. Sărezi şi piperezi, după gust. Ţii pe foc până se înmoaie uşor. Torni apa păstrată în care au fiert pastele şi adaugi parmezanul. Amesteci până se topeşte, apoi combini cu pastele. Serveşti cu pieptul de pui, roşii, busuioc şi extra parmezan, după gust.

Sursa http://www.eatwell101.com