Pui cu portocale, sparanghel şi fasole (pre-diabet)

pui sparanghel portocale jpeg

Este o reţetă de mâncare foarte bună pentru cei care suferă de prediabet şi trebuie să aibă grijă de alimentaţie.

Ingrediente

2 piepţi de pui 1 linguriţă scorţişoară 80 ml suc de portocale 2 linguriţe miere 2 linguriţe ulei de măsline 500 g sparanghel curăţat şi tăiat 150 g fasole verde 2 linguriţe oţet de vin alb 400 g fasole scursă 1 portocală, felii 1/3 cană pătrunjel tocat

Mod de preparare

Pune carnea într-un vas de iena. Amestecă scorţişoara cu jumătate din sucul de portocale, mierea şi uleiul. Toarnă peste pui. Acoperă şi bagă în frigider timp de 15 minute pentru a se marina. Fierbe sparanghelul şi fasolea verde în apă cu sare clocotită pentru 2 minute sau până când se înmoaie puţin. Treci prin jet de apă rece şi scurgi. Încinge un grătar, aşezi bucăţile de pui şi laşi 3-4 minute pe fiecare parte sau până când se pătrund bine. Transferă pe o farfurie şi lasă deoparte pentru 5 minute să se răcească. Taie felii subţiri. Amestecă oţetul cu restul de suc de portocale, mierea şi ulieul. Asezonează cu sare şi piper. Pune sparanghelul, fasolea verde, fasolea, feliile de portocale şi pătrunjelul într-un vas şi amestecă bine. Împarte salata în porţii şi pune bucăţile de pui deasupra şi stropeşte cu dressing.