Pui cu sos cremos de tarhon (diabet)

pui sos tarhon jpeg

Atingerea delicată a tarhonului şi a sucului de lămâie urcă la alt nivel carnea de de piept de pui sotată. Această reţetă de pui cu sos cremos de tarhon o poţi servi alături de tăiţei cu ou, orez sau cartofi.

pui cu sos

orez

Ingrediente

zeama de la o lămâie 1/3 cană smântână sare 1 linguriţă + 1/2 cană făină 1 linguriţă + 1 lingură unt 3 bucăţi piept de pui fără oase şi fără pieliţă piper alb 1 linguriţă ulei 1 cană supă de pui săracă în sodiu 1/2 cană mazăre decongelată 3 linguri tarhon proaspăt, tocat (sau mărar)

piept de pui

supă de pui

Mod de preparare

Amesteci zeama de lămâie şi smântâna într-un vas mic. Asezonezi cu sare. Combini într-un alt vas 1 linguriţă de făină cu alta de unt până când formezi o pastă. Dai deoparte ambele vase.

Tamponezi carnea cu şervete absrobante. Asezonezi cu sare şi piper şi treci prin restul de făină, scuturând pentru eliminarea excesului.

Încingi o lingură de unt şi uleiul într-o tigaie la flacără medie. Aşezi puiul, dar nu aglomera tigaia. Laşi pe foc, întroci o singură dată pe partea cealaltă, până când se rumenesc frumos pe ambele feţe. Cam 10 minute înseamnă asta. Adaugi jumătate de cană de supă, dai focul mai încet şi acoperi.

Laşi pe foc până se pătrunde bine puiul, 4-6 minute. Apoi, pui carnea pe un fund de lemn şi acoperi cu folie.

Adaugi restul de supă în tigaie şi laşi să clocotească la foc iute. Mai laşi până se reduce cantitatea, cam la un sfert, 2-4 minute. Dai focul la mediu, pui smântâna amestecată cu lămâia şi laşi să „bolborosească“. Încorporezi treptat şi pasta din făină şi unt, apoi adaugi şi mazărea.

Dai focul încet şi reaşezi puiul în tigaie împreună cu tarhonul sau mărar. Acoperă cu sos din când în când şi laşi pe foc 1-2 minute. Taie puiul felii şi serveşti cu sos şi dacă vrei mai ornezi cu tarhon sau mărar. Serveşte acest pui cu sos cremos de tarhon cât este fierbinte.

Pui cu sos cremos de tarhon per porţie: 231 calorii; 10 g grăsimi (5 g saturate, 2 g monosaturate); 91 mg colesterol; 6 g carbohidraţi; 28 g proteine; 1 g fibre; 209 mg sodiu; 347 mg potasium.

Piept de pui cu sos de ciuperci si salvie

Piept de pui cu sos de ciuperci si salvie

Creveti cu sos de usturoi

Creveti cu sos de usturoi

Spaghete cu sos de marar

Spaghete cu sos de marar