Pui la cuptor în sos cremos de vin

1 herb roasted chicken 1 jpg jpeg

Iată o reţetă ca să prepari un pui delicios, care dă dependenţă!

De ce ai nevoie ca să găteşti pui la cuptor în sos cremos de vin:

Pentru pulpele de pui:

1,350 kg pulpe de pui cu os şi piele

1 lingură ulei de măsline

2 linguri unt

sare

piper

lingură amestec italian de ierburi aromate (busuioc, rozmarin, cimbru, pudră de usturoi)

Pentru sosul alb de vin:

ceapă

3 căţei de usturoi tocaţi

lingură amestec italian de ierburi aromate

lingură făină pent

120 ml vin alb

o jumătate de cană (110 g) smântână groasă

250 ml supă de pui

3-4 crenguţe de cimbru mărunţite

sare şi piper după gust.

Cum prepari pui la cuptor în sos cremos de vin:

Preîncălzeşti cuptorul la 190 grade Celsius. Pui 1 lingură ulei de măsline într-o tigaie mare la foc mediu-mare. Asezonează puiul cu sare, piper şi amestec italian de ierburi aromate şi prăjeşte-le pe partea cu piele până se rumenesc timp de 4-5 minute, apoi pe cealaltă parte, în total 8-10 minute. Scoţi puiul din tigaie. Adaugi 2 linguri de unt, ceapa şi căleşti până când ceapa devine aurie, 3-4 minute. Adaugi usturoiul tocat, cimbrul şi 1 lingură amestec italian de ierburi aromate şi mai laşi pe foc încă 1 minut. Adaugi 1 lingură de făină şi o prăjeşti în uleiul din tigaie doar 1 minut, până când nu mai e albă. Adaugi vinul încet în tigaia fierbinte, dai focul la mare şi mai ţii pe foc câteva minute. Adaugi supa de pui şi smântâna. Amesteci ca să se combine şi laşi pe foc 5 minute. Guşti sosul şi adaugi sare şi piper, dipă gust. Aduci înapoi puiul în tigaie, bagi la cuptor fără capac şi laşi timp de 30 minute să se coacă la 190 grade Celsius. Scoţi din cuptor, verifici dacă puiul s-a făcut. Presari verdeaţă proaspătă şi serveşti cu legume prăjite, piure de cartofi sau orez.

Sursa: https://whatsinthepan.com