Pui marinat cu iaurt şi curry (fără gluten)

pui bere jpeg

Un fel principal de mâncare, perfect pentru cei care urmează dietă fără gluten.

Ingrediente

1 cană iaurt slab 1/3 cană ceapă tocată 3 linguri pudră curry 1 lingură ulei măsline sare 1/2 linguriţă ardei iute 8 aripioare sau pulpe inferioare de pui fără pieliţă

Mod de preparare

Amestecă iaurtul, ceapa, pudra curry, ulei, sare şi ardei iute într-o cratiţă. Adaugă puiul şi amestecă până se acoperă bine. Bagă la frigider timp de mai multe ore.

Încinge grătarul şi aşază bucăţile de pui: Le laşi pânp se pătrund bine pe ambele părţi.

Per porţie: 295 calorii; 15 g grăsimi (4 g saturate, 6 g monosaturate); 115 mg colesterol; 5 g carbohidraţi; 0 g zaharuri adăugate; 3 g zaharuri; 34 g proteine; 1 g fibre; 412 mg sodiu; 369 mg potasiu.

Bonus: Zinc (25% din doza zilnică recomandată)