Pulpe de pui aromate

pui aromat cu morcovi jpeg

Cum să mai înnoieşti puţin modul de preparare a pulpelor de pui? Iată o reţetă care-ţi va plăcea.

Ingrediente pentru pulpe de pui aromate:

2 linguri ulei

8 pulpe de pui, cu os şi piele

1 ceapă, tăiată felii subţiri

3 căţei de usturoi, mărunţiţi

60 ml coniac

250 ml supă de pui

1 lingură muştar cu boabe

2 linguriţe miere

2 crenguţe de rozmarin

100 g smântână proaspătă

1 lingură oţet de mere

1 căpăţână de salată

2 legături de morcovi, curăţaţi şi tăiaţi jumătăţi pe lungime

50 g unt topit

½ căţel de usturoi mărunţit

Cum prepari pulpe de pui aromate:

Preîncâlzeşti cuptorul la 180 grade C. Încingi o lingură de ulei într-o cratiţă la foc mediu-mare, adaugi pulpele de pui cu pielea în jos şi le prăjeşti, întorcându-le pe ambele părţi, până se rumenesc (2-3 minute). Le transferi pe un platou. Adaugi restul de ulei în cratiţă, ceapa şi usturoiul şi amesteci până devin transparente (2-3 minute). Subţiezi amestecul călit cu coniac, adaugi supa, muştarul, mierea şi rozmarinul şi laşi să fiarbă.

Adaugi pulpele de pui cu pielea în sus, asezonezi după gust, acoperi cu capac şi  dai la cuptor până când carnea s-a pătruns bine (10-15 minute). Transferi pulpele într-o tavă şi arunci rozmarinul. Adaugi smântâna şi oţetul în cratiţă, amesteci ca să se combine, asezonezi după gust şi pui înapoi pulpele în sos.

Fierbi morcovii într-o cratiţă cu apă cu sare, până se înmoaie (3-5 minute). Scurgi, îi amesteci într-un castron cu celalalte ingrediente şi asezonezi după gust. Îi serveşti alături de pulpele de pui şi o porţie de salată.

Sursă: https://www.gourmettraveller.com.