Rasol de peşte cu legume

rasol peste legume jpeg

Peştele este proaspăt dacă nu are un miros pronunţat, pielea este întinsă, umedă, lucioasă, solzii sunt lucioşi şi greu de smuls din piele, ochii bombaţi cu corneea limpede, gura închisă şi branhiile sunt roşii sau roz.

Ingrediente

1 kg peşte alb (şalău) 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 1 ceapă 1 lingură oţet 1 foaie de dafin 1 lămâie 100 g unt sare piper boabe 1 fir de praz

Preparare

Cureţi peştele de intestine şi de solzi, îl speli, îl pudrezi cu puţină sare şi îl laşi la rece cam 20 de minute. Între timp, cureţi legumele şi le fierbi, ­întregi, în apă cu puţină sare, piper boabe şi foaia de dafin. Le scoţi apoi deoparte, strecori zeama şi o pui din nou la foc. Când clocoteşte, adaugi oţetul, introduci peştele şi îl laşi să fiarbă 10 minute, apoi îl scoţi cu grijă să nu se sfărâme şi îl aşezi pe un platou. Separat, încălzeşti untul într-un vas aflat pe baie de aburi, îl freci cu zeamă de lămâie, după gust, şi îl torni peste peştele fierbinte. Serveşti rasolul de peşte garnisit cu zarzavatul tăiat felii şi cu rondele de praz verde.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg