Rasol de peşte cu legume (pentru ulcer)

rasol peste legume jpeg

Durerile de ulcer pot fi deseori greu de suportat, şi este nevoie de un regim alimentar adecvat.

Ingrediente

1 kg file peşte alb (şalău, cod) 100 g morcovi 100 g dovlecei 4 cepe verzi 1-2 foi de dafin pătrunjel verde

Mod de preparare

Cureţi şi speli legumele. Tai morcovii şi dovleceii pe lungime, în bastonaşe, şi ceapa în jumătăţi, pe lungime. Speli bine fileurile de peşte şi le aşezi pe o sită, să se scurgă.

Aşezi într-o cratiţă morcovii, ceapa, torni peste ele apă clocotită, cât să le acopere puţin, pui sare şi foile de dafin. Aşezi cratiţa la fiert pe foc mic şi laşi 10 minute,

după care adaugi dovleceii. Laşi să mai fiarbă 10 minute, scoţi legumele, cu o spumieră, şi le pui pe platoul de servit.

În lichidul rămas pui fileurile de peşte. Ai grijă să fie acoperite doar pe jumătate. Acoperi cu un capac şi laşi să fiarbă la foc mic aproximativ 15 minute, până ce carnea se albeşte, dar rămâne fragedă.