Rasol de vită cu legume (gastrită)

rasol de vita legume gastrita jpeg

Dacă ai nevoie de un regim special din cauza gastritei de care suferi această mâncare este una care poate face frecventa parte din meniul tău. Ingrediente

1 rasol de vită

2-3 morcovi

2-3 cartofi

1 rădăcină de pătrunjel

1 bulb mic de ţelină

1 crenguţă cu frunze de ţelină

1 ceapă

sare

2 foi de dafin

Preparare

Laşi rasolul în apă rece 30 de minute, îl speli apoi în mai multe ape reci şi îl pui la fiert, acoperit cu apă rece. Îndepărtezi cu multă grijă spuma formată, adaugi puţină sare şi laşi să fiarbă, la foc mic, sub capac, 50 de minute. Adaugi legumele întregi sau tăiate, frunzele de ţelină şi de dafin, completezi cu apă încât rasolul şi legumele să fie bine acoperite, corectezi gustul de sare, dacă este nevoie, şi continui fierberea încă 30 de minute, până când legumele sunt bine pătrunse şi carnea începe să se desprindă de pe os.

Strecori supa, scoţi legumele într-un castron, deasupra aşezi carnea fiartă dezosată şi serveşti rasolul garnisit cu legumele fierte.