Reţete recomandate în sarcină. 3 feluri de mâncare pentru gravide

salata cod alune jpeg

Atunci când eşti gravidă, trebuie să ai grijă la ce mănânci şi mai ales cum combini alimentele. Pentru a-ţi veni în ajutor noi avem 3 reţete recomandate în sarcină, pe care le poţi prepara foarte uşor.

Reţete recomandate în sarcină - Salată caldă cu fasole verde şi alune prăjite

Ingrediente

Pentru dressing

1 ceapă roşie, tocată 1 lingură oţet vin roşu 1 lingură muştar 1/4 linguriţă sare piper 2 linguri ulei

Pentru salată

400 g păstăi fasole verde

2 linguri alune tăiate

1 1/2 cană roşii cherry, tăiate pe jumătate

2 linguri pătrunjel verde tocat

salată verde după gust

Mod de preparare

Pentru prepararea dressingului, amesteci ceapa, oţetul, muştarul, sarea şi piperul într-un vas mic. Torni din ulei, treptat. Fierbi fasolea verde, fără capac, într-o oală mare , cam 5 minute. Scurgi, dai prin jet de apă rece şi laşi să se scurgă. Rumeneşti alunele într-o tigaie la flacără medie, amestecând din când în când, cam 2-3 minute. Pui într-un vas mic ca să se răcească. Pentru a prepara salata, amesteci fasolea verde cu roşiile şi pătrunjelul într-un vas mare. Amesteci cu dressingul. Pui şi salată şi amesteci şi presari alunele pe deasupra. Serveşti imediat delicioasa salată caldă cu fasole verde şi alune prăjite..

Reţete recomandate în sarcină - Budincă de ciocolată

400 ml lapte

1/3 cană zahăr brun

1 ou

3 linguri cacao

1 lingură amidon de porumb

3 linguri fulgi de ciocolată neagră

1 linguriţă esenţă de vanilie

Amestecă laptele, cu zahărul, oul, cacaua şi amidonul de porumb într-o cratiţă medie. Lasă la foc mediu, până când începe să bolborosească şi să devină mai densă, cam 3-5 minute.

Adaugă fulgii de ciocolată şi vanilia. Amestecă până când se topesc fulgii. transferă budinca într-un vas tapetat cu hârtie de copt. Lasă budinca de ciocolată la frigider până serveşti.

Reţete recomandate în sarcină - Salată de cod cu alune

3 bucăţi filé cod

4 roşii mari

200 g alune de pădure

200 g măsline negre

2 lămâi

50 g unt

2 linguri ulei de măsline

1 foaie de dafin

sare

piper

1 linguriţă oregano

Mod de preparare

Speli bucăţile de cod şi le pui la fiert în apă cu sare şi cu foaia de dafin pentru 5 minute, după care le scurgi şi le presari cu oregano şi cu piper. 2Într-o tigaie, pui untul la

topit şi căleşti puţin roşiile spălate şi tăiate jumătăţi. Într-un castron aşezi bucăţile de peşte, printre ele roşiile trase în unt, alunele şi măslinele. 3Decorează cu felii de

lămâie şi stropeşte cu uleiul de măsline şi cu zeamă de lămâie. Salata de cod cu alune se serveşte caldă, dar şi rece.